У Новом Саду почео 13. Интернационални фестивал игре и музике „Зов равнице”

Синоћ је у Новом Саду на платоу тржног центра Променада почео 13. Интернационални фестивал игре и музике „Зов равнице” који ће у наредна четири дана угостити више од две хиљаде учесника како из Србије тако и из региона. 

Присутне је у име Покрајинског секретаријата поздравио начелник одељења за локалну самоуправу, Иван Петровић. Он је подсетио на то да је Покрајински секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, препознао значај манифестација које имају шири друштвени и регионални значај, те да путем посебне конкурсне линије већ две године пружа и конкретну финансијску помоћ оваквим догађајима. 

„С правом можемо рећи да је овај фестивал ушао у културну мапу Новог Сада. Град ће у наредна четири дана угостити више од две хиљаде учесника и то говори довољно о туристичком и културном значају који ова манифестација има”, поручио је Петровић. 

Помоћник градоначелника Новог Сада, Александар Петровић отворио је фестивал и том приликом нагласио да манифестације попут овог фестивала, на сјајан начин доприносе културној сцени Новог Сада, а томе сведочи и податак да је интернационални фестивал „Зов равнице” био једна од најбољих препорука у процесу кандидатуре Новог Сада за Европску престоницу културе 2022. године. 

Током четири фестивалска дана одржаће се бројне радионице као и јавни часови где ће се публици презентовати традиционални плесови различитих земаља. Целокупан програм фестивала употпуниће и бројни излагачи својим рукотворинама, сувенирима, као и традиционалним производима за јело и пиће с нашег поднебља. 

Догађај је подржао Покрајински секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, као и Градска управа за културу, Нови Сад.