Трећи позив за подношење предлога пројеката у оквиру ИПА Програма прекограничне сарадње Србија-Босна и Херцеговина 2014-2020

Министарство финансија Републике Србије, у сарадњи са Министарством за европске интеграције Владе Републике Србије и Дирекцијом за европске интеграције Босне и Херцеговине, објавило је 3. позив за подношење предлога пројеката у оквиру ИПА Програма прекограничне сарадње Србија-Босна и Херцеговина 2014-2020.

Позив је отворен за следеће приоритетне области:

– Подстицање социјалне и економске инклузије (1.000.000 еура);
– Повећање доприноса туризма друштвено-економском развоју програмског подручја (2.207.809,95 еура).

Позив предвиђа суфинансирање у износу од 60 до 85% и намењен је правним лицима и непрофитним организацијама на територији Републике Србије и Босне и Херцеговине.

Позивамо све заинтересоване општине/градове, као и друге потенцијалне апликанте на подношење предлога пројеката у оквиру овог Позива, у сарадњи са партнерским организацијама из Босне и Херцеговине.

Детаљније информације, cмернице за подносиоце пријава, као и комплетан aпликациони пакет, доступни су на интернет страници Прекограничног програма Србија – Босна и Херцеговина: https://srb-bih.org

За стручну подршку у вези с аплицирањем у оквиру овог позива, као и за подршку у остваривању партнерстава на пројeкту можете се обратити представницима Фонда „Европски послови“ АПВ (особe за контакт: Гордана Јаковљевић, телефон: 021/3102086, мејл: jakovljevic@vojvodinahouse.eu, Тамара Глишић Кривошија, телефон: 021/3102082, мејл: glisic@vojvodinahouse.eu и Мина Радмиловић Пјевац, телефон: 021/3102082, мејл: radmilovic.pjevac@vojvodinahouse.eu ).

Имајући у виду вишеструки значај реализације прекограничних пројеката, надамо се да ћете препознати могућност да се кроз реализацију пројеката у оквиру овог Позива допринесе што већој апсорпцији средстава из ЕУ фондова и унапређењу неких од аспеката живота локалне заједнице.