Стипендија за боравак студената у Берлину

Немачки Бундестаг у сарадњи са три универзитета у Берлину нуди стипендије високо-квалификованим и политички заинтересованим младим особама из земаља источне и југоисточне Европе. Младим људима из Србије пружа се могућност да у току петомесечног боравка у Немачкој у периоду од 1. марта до 31. јула 2015. године упознају политички систем Савезне Републике Немачке и Европске уније.

Стипендисти ће у оквиру своје праксе активно учествовати у раду канцеларије једног од посланика Бундестага и тако се упознати са парламентарним системом и политичким процесом доношења одлука у Немачкој.

Конкурисати могу дипломирани студенти који су држављани Републике Србије, имају добро знање немачког језика и који су рођени после 1. марта 1985. године.

Детаљне информације о програму, формулари за пријављивање и услови за аплицирање могу се наћи на wеб страници: www.bundestag.de/ips

Рок за предају апликација је 30. јун 2014. године.

За сва питања у вези са програмом у амбасади СР Немачке на располагању је госпођа Андреа Бибић-Васовић (ips@bele.diplo.de; 011-3064-318).