Софић: За пројектно-техничку документацију у девет локалних самоуправа АП Војводине 50 милиона динара

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александар Софић уручио је данас у Покрајинској влади уговоре о изради пројектно-техничке документације у вредности од 50 милиона динара за 10 пројеката у девет локалних самоуправа АП Војводине.

Право на средства, с циљем реализације различитих инфраструктурних пројеката, оствариле су општине Сечањ, Србобран, Нови Бечеј, Темерин, Бечеј, Ада, Бачки Петровац и Тител, као и град Сомбор.

Софић је том приликом истакао да пројекти са којима су градови и општине конкурисали у овом позиву доносе конкретне користи у виду бољег квалитета живота и утицаја на развој и унапређење локалне средине, као и побољшања услова за привлачење инвестиција и јачање привреде у целини.

„Израда пројектно-техничке документације јесте први, али и најважнији корак ка реализацији важних инфраструктурних пројеката. Одзив на ову конкурсну меру је одличан, што показује да представници локалних самоуправа имају јасно дефинисане приоритете и циљеве, а Покрајинска влада и Секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу наставиће да пружају подршку“, поручио је Софић и најавио да ће следећи овакав конкурс бити расписан већ у јануару.

Израдом пројектно-техничке документације биће омогућена изградња друге фазе канализационе мреже у Темерину и Бачком Јарку, реконструкција Предшколске установе „Лабуд Пејовић“ у Бечеју, санација моста Бачки Петровац – Гложан, изградња школско-спортске хале у Тителу, реконструкција водоводне мреже на територији општине Ада, изградња новог објекта за потребе Полицијске управе Сомбор, адаптација Дома културе и изградња предшколске установе у Сечњу, као и други пројекти.