Софић се састао са председником Савеза удружења „Корени“

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александар Софић, састао се данас са председником Савеза удружења матице, дијаспоре Срба у региону и пријатеља Србије „Корени“, Стојаном Стевановићем који је и председник Српских привредника у Швајцарској.

Софић и Стевановић разговарали су о сарадњи у областима привреде, културе, економије, науке и спорта између АП Војводине и удружења отаџбинских земаља региона и дијаспоре.
Саговорници су се сагласили да постоји простор за интезивнију сарадњу кроз повезивање привредних субјеката из дијапсоре а што ће допринети убрзаном економском расту и привредној активности матичне земље.

Софић је изразио задовољство на инцијативи невладине организације „ Корени“ да се повеже са свим нивоима власти у циљу јачања пре свега привредних и културних веза српског народа широм региона и дијаспоре, и нагласио да се сви налазимо на истом путу уједињења српског народа ван матичне државе Србије.

„ Ове године Фонд за избегла, расељена лица и сарадњу са Србима у региону, располаже готово двоструко већим средствима у односу на претходну, а активности су проширене на све земље у региону што одражава јасан став Покрајинске администрације када је у питању оснаживање сарадње са српским народом широм региона“, поручио је Софић и предложио да би за будућу сарадњу у области привреде, науке, културе и спорта са овим удружењем које делује у дијаспори први корак био израда акционог плана по којем ће будуће активности бити реализоване.

Састанку су присуствовали директор Фонда за избегла, расељена лица и сарадњу са Србима у региону Душко Ћутило и сарадник Удружења матице, дијаспоре Срба у региону и пријатеља Србије „Корени“, Милан Гутић.