Софић се састао са делегацијом италијанских привредника

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александар Софић, примио је данас у Покрајинској влади италијанску делегацију привредника предвођену генералним секретаром Централно-европске иницијативе, Робертом Антонионеом. 

Састанку је присуствовао и председник највеће од присутних компанија „Gruppo Fintria“, Помпео Триа, која тренутно има 8 компанија и послује у 52 земље широм света, као и представници италијанских компанија „ICOP“, „Its ecologia“, „De blasio Associati“ i „Marchiol“.  

Према речима Антонионеа, поменуте компаније баве се електопостројењима, путном инфраструктуром, сектором некретнина, обновљивим изворима енергије и екологијом те производњом и одржавањем расхладних уређаја. 

На састанку је било речи о могућностима за интензивирање сарадње у области привреде, размени искустава и најновијих достигнућа у поменутим областима те повезивању привредника и инвестиција. 

Италијанска страна изразила је спремност за повезивање са српским компанијама сродних делатности као и интерeсовање за сарадњу кроз јавно-приватна партнерства, те је било речи о наредном сусрету и могућностима за формирање радне групе која би дефинисала могућности и потребе двеју страна, а потом и потенцијалне кораке у наставку сарадње. 

Према речима секретара Софића, први корак у сарадњи могло би бити учешће италијанских компанија на предстојећем Регионалном бизнис форуму који се одржава већ наредне недеље у Новом Саду, те је представницима компанија упућен званичан позив за учешће на овом догађају. 

Састанку су присуствовали и помоћница секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, Видосава Ендерић, директор Развојне агенције Војводине, Дарко Буљешевић и председник општине Инђија, Владимир Гак.