Софић обишао индустријску зону у Сомбору

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александар Софић боравио је данас у радној посети Сомбору, где се састао са градоначелником Антониом Ратковићем.

Секретар Софић обишао је радове у индустријској зони, као и недавно завршену саобраћајницу П6 са пратећом инфраструктуром, за коју је путем конкурса ресорног секретаријата за суфинансирање опремања индустријско-пословних зона опредељено 95,5 милиона динара.

Софић је том приликом истакао да је опремање индустријских зона један од приоритетних циљева ове покрајинске администрације и да ће се улагања наставити.

„Обишли смо радове у које смо инвестирали прошле године и само ова саобраћајница обезбеђује прилаз парцелама на којима већ послују три компаније, а постоји интересовање за још неколико нових. Опремање индустријских зона има изузетан утицај на целокупан развој локалних самоуправа, а директан резултат се огледа у сталном повећању броја новоотворених радних места”, поручио је Софић и најавио да ће Покрајинска влада и у наредном периоду наставити да подржава конкурентност локалних самоуправа, а тиме и могућност за повећање плата и животног стандарда грађана.

Према речима градоначелника Антонија Ратковића, радови су подразумевали изградњу комплетне канализационе и водоводне мреже, као и 365 метара саобраћајница, те више од 1,5 километара пешачко-бициклистичких стаза.

„Већ с почетком радова добили смо велики број заинтересованих инвеститора, а сада смо у фази израде пројектно-техничке документације за изградњу нове саобраћајнице која би обезбедила излаз на стари индустријски пут и царински терминал, што ће знатно олакшати транспорт робе и услуга, али и привући нове инвеститоре”, рекао је Ратковић.

Обиласку индустријске зоне присуствовао је и директор Развојне агенције Војводине Дарко Буљешевић.