Секретар Софић боравио у радној посети Сомбору

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александар Софић боравио је данас у радној посети граду Сомбору, где се састао са градоначелником Антониом Ратковићем.

Софић и Ратковић обишли су индустријску зону где се налази и компанија за производњу ауто-делова „Гума-С“, која је у прошлом циклусу конкурса за нова радна места ресорног секретаријата субвенционисана са 16 милиона динара, запослено је нових 35 радника, а данас их је укупно 120.

Том приликом Софић је истакао да је мера за нова радна места донела и више од очекиваних резултата и да је мапирањем потреба локалних самоуправа оцењено да ће фокус подршке за наредни период бити субвенционисање путем конкурса за набавку опреме ликвидним компанијама. Он је такође нагласио да Секретаријат наставља са мером израде пројектно-техничке документације у циљу што бржег и ефикаснијег развоја индустријских зона.

„Покрајински секретаријат у наредном периоду определиће 300 милиона динара за инфраструктурне пројекте и јачање капацитета индустријских зона како би градови и општине у АП Војводини спремно дочекали потенцијалне инвеститоре који су све више заинтересовани за улагања у нашу покрајину”, поручио је Софић. Он је најавио нове конкурсе већ наредног месеца и позвао представнике општина да активно учествују и аплицирају за средства која су им на располагању.

Градоначелник Антонио Ратковић захвалио је на подршци Покрајинске владе и истакао да је Сомбор активно укључен у бројне пројекте који су допринели привредном развоју тог града, што се директно одражава на стандард грађана.

Такође, разговарало се и о увођењу софтвера за оспособљавање електронске писарнице и интегрисању електронских услуга јавне управе Сомбора са државним сервисним системима и националним порталом еУправа, будући да је град Сомбор један од првих на територији АП Војводине у којима се примењују нова информациона решења у циљу постизања боље и ефикасније јавне управе.