Секретар Александар Софић посетио општину Бачка Топола

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, Александар Софић боравио је данас у радној посети општини Бачка Топола где се састао са председником те општине Сатмари Адрианом.

На састанку у згради Општинске управе Сатмари и Софић разговарали су о тренутном стању, могућностима и потребама ове општине као и примени Плана развоја локалних самоуправа за предстојећи период и учешћу локалних самоуправа на конкурсима за повлачење средстава из достпуних ЕУ фондова.

С тим у вези Софић је нагласио да су активности секретаријата усмерене у правцу изградње ефикасне и савремене локалне самоуправе и предлагање мера за модернизацију рада локалне самоуправе. Ресорни секретар је навео да је Бачка Топола добар пример општине која активно узима учешће у свим конкурсним активностима које спороводи Покрајински секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу. „У прилог томе говори и чињеница да су представници општине Бачка Топола препознали и значај увођења еУправе и делегирали своје представнике који су недавно у Новом Саду и Крагујевцу прошли обуке за коришћење постојећих и нових информационих услуга које би требало да заживе у наредном периоду“, рекао је Софић. Такође, Софић је поручио да ће у предстојећем процесу израде планова развоја у локалним самоуправама, осим тематских радних група за надзор и праћење и учешћа Развојне агенције Војводине у овом процесу, велику улогу имати и јасна и транспарентна комуникација са представницима локалних самоуправа.

Састанку у Бачкој Тополи присуствовао је и помоћник секретара за регионални развој,међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Шандор Егереши и начелник општине Бачка Топола Петер Седлар.