Састанак секретара Софића са начелником општине Шамац из Републике Српске

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, Александар Софић састао се данас у Покрајинској влади са начелником општине Шамац из Републике Српске, Ђорђем Милићевићем.

Софић и Милићевић су се сагласили да је сарадња Републике Српске и АП Војводине веома добра, те да постоји простор за интензивирање сарадње у области привреде, културе, социјалне политике и повезивања привредних субјеката те заједничких наступа на сајамским манифестацијама.

Током састанка је разговарано о могућностима за размену искустава и примера добре праксе у области прекограничне сарадње, опремања пословних и индустријских зона те моделима функционисања институција које представљају полуге привредног развоја, као што су Развојна агенција Војводине и Фонд “Европски послови”.

Ресорни секретар Софић нагласио је да је Покрајинска влада спремна да пружи подршку институцијама али и локалним самоуправама Републике Српске за шта је најбољи показатељ рад Фонда за избегла, расељена лица и сарадњу са Србима у региону.

Састанку jе присуствовао директор Фонда за избегла, расељена лица и сарадњу са Србима у региону, Душко Ћутило.