Расписан кокурс за стипендије за стране уметнике у Штајерској

RONDO-STUDIOS – ARTIST IN RESIDENCE 2014

СТИПЕНДИЈЕ ПОКРАЈИНЕ ШТАЈЕРСКЕ

У име Владе покрајине Штајерске, министар за културу dr Kristijan Buhman (Christian Buchmann) расписао је стипендију за младе уметнике, кустосе и теоретичаре на свим пољима савремене уметности за 2014. годину. Стипендије ће бити додељене на основу предлога комисије.

Стипендије за стране уметнике у Штајерској

Овај програм се односи на слободне уметнике/кустосе/теоретичаре савремене уметности из европских и неевропских земаља, који су заинтересовани за сарадњу са штајерским уметницима. Корисницима стипендије ће бити одобрено 850 евра месечно за продужена истраживања и трошкове живота, укључујући и становање. Уметницима ће бити наплаћен допринос за административне трошкове. Трајање стипендија ће бити одређено у односу на обим културног пројекта. Више информација можете наћи на: www.kulturservice.steiermark.at

Одштампане пријаве (у четири примерка , максимално 20 страна) треба да садрже кратку биографију (цуррицулум витае), као и дужину боравка, објашњење или опис одговарајућег пројекта и примере претходних радова (не оригинале). Апликације треба да буду послате поштом. Уколико је неопходно употпунити документацију преносним медијима (филм, аудио, перформанс), молимо користите јпг. или wмв.

Након доношења одлуке о почетку стипендије, узеће се у обзир и појединачни распореди, уколико то буде могуће.

Стипендија је само за усавршавање и пројекте. Желимо да истакнемо да ове стипендије НИСУ намењене образовању и универзитетима.

Рок за подношење пријава

Молимо вас користите приложену форму.

Одштампане пријаве за стипендију треба послати на адресу: Abteilung 9 Kultur, Europa, Außenbeziehungen, Amt der Steiermärkischen Landesregierung „RONDO – Artist in Residence“, Trauttmansdorffgasse 2, A-8010 Graz, најкасније до 30. августа 2013. (датум поштанског печата).

Бићете писмено обавештени да ли је ваша пријава прихваћена или не.

Повратак примљене докуменатације само са препоруценим писмима које плаца посиљалац.
Одељење за културу не одговара за достављену документацију.

У име Штајерске Покрајинске Владе
Шеф одељења за културу
Mag. Patrick Schnabl eh.

Пријаве могу бити послате на енглеском и немачком језику.

Енглеску верзију формулара можете преузети овде.

Формулар на немачком језику можете преузети овде.