Радни састанак са представницима Швајцарске агенције за развој и сарадњу

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александар Софић састао се данас у Покрајинској влади са представницима Швајцарске агенције за развој која је један од суфинансијера израде документа Плана развоја АП Војводине 2020-2030.

Састанку су осим шефа Швајцарске агенције за развој, Милене Папагеоргиу и директора Развојне агенције Војводине, Дарка Буљешевића присутвовали бројни представници цивилног и јавног сектора.

Разговарано је о све четири важне области које будући План развоја обухвата, а то су економски развој, инфраструктура, заштита животне средине и друштвени развој. Оцењено је да се активности у вези са израдом Плана развоја који би требао бити усвојен на Скупштини АП Војводине крајем ове године, крећу у предвиђеном правцу.

Ресорни секретар и шефица Швајцарске агенције за развој, сагласили су се, да би се применом методологије која је установљена током прве фазе израде овог важног стратешког документа могли очекивати значајни бенефити за грађане Војводине.

Софић је истакао да ће се у предстојећој фази – средњорочног плана развоја, највећи изазови налазити управо у мониторингу спровођења докумената за План развоја и захвалио на агилном приступу свих учесника у овом процесу.

Подсетимо, почетком марта 2022. године започела је нова фаза израде Плана развоја АП Војводине 2022-2030. која подразумева дефинисање визије и правца развоја, као и активности које ће довести до постављених циљева Покрајине у овој декади.

„План развоја је најважнији развојни документ, који даје стратешки оквир на основу кога се дефинишу конкретне активности и усмеравају ресурси. На тај начин ће се значајно утицати на унапређење услова за живот и рад у Војводини“, пручио је Софић.

Сходно томе, како је Софић подсетио, Покрајински секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, укључио је грађане и грађанке Војводине у ову фазу израде Плана развоја АП Војводине како би тиме дали допринос одређивању приоритета и постављању реалних и одрживих циљева развоја које они сматрају најважнијим за квалитет живота у Покрајини у наредних девет година.