Секретар Бјелић поручио у Сремској Митровици да наставе са оснаживањем локалне администрације

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић поручио је током посете градској управи у Сремској Митровици, у среду, 30. новембра 2016. године, да се “мора наставити са оснаживањем кадрова у Канцеларији за локални економски развој како би локална администрација била оспособљена да припрема и реализује још већи број пројеката“, те да ће у томе имати подршку како Покрајинске Владе и Секретаријата, тако и Фонда за европске послове.

Секретар Бјелић је током разговора са градоначелником Сремске Митровице Владимиром Санадером и његовим сарадницима истакао да је један од основних приоритета секретаријата на чијем је челу оснаживање и изградња капацитета у свим градовима и општинама на територији Војводине, а на првом месту постојећих канцеларија за локални економски развој.

„Данас смо са градоначелником Санадером разговарали о оснаживању Канцеларије за локални економски развој што јесте наш фокус. Знамо да постоје формиране ове канцеларије у свим локалним самоуправама, али је и чињеница да постоје одређени проблеми у функционисању ових канцеларија с једне стране, док с друге стране имамо и примере позитивне праксе где ове канцеларије веома добро функционишу“, рекао је покрајински секретар у изјави медијима и истакао да ће се у наредном периоду радити на оснаживању  и едукацији људи у овим канцеларији.

„Наш циљ је припрема по 10 пројеката у свим канцелријама у Војводини у наредних годину дана, а који би били спремни за финансирање“, истакао је секретар Огњен Бјелић.

Он је напоменуо да се очекује да општине и градови припреме пројекте у областима економског развоја, заштите животне средине, социјалне заштите, здравства, образовања, а да ће покрајина помоћи у проналажењу екстерних извора финансирања за ове пројекте.

Градоначелник Сремске Митровице Владимир Санадер упознао је овом приликом покрајинског секретара са постојећим пројектима на којима се ради у овом граду, као и о планираним пројектима за наредне године, напомињући да је у интересу  Града Сремска Митровица да се ради на едукацији и додатном оснаживању капацитета у локалној администрацији.