Радивој Парошки боравио у радној посети Сомбору

Заменик покрајинског секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самопураву Радивој Парошки, боравио је данас у радној посети Сомбору где се састао са градоначелником Града Сомбора Антонијем Ратковићем.

На састанку је разговарано о унапређењу имплементације пројекта “Јединствено управно место”. Циљ пројекта је успостављање једноставније и краће процедуре приликом потраживања административних и бирократских услуга, као и информисање грађана о њиховим правима из различитих области на једном месту. Пројекат је финансирало Министарство државне управе и локалне самоуправе Србије.

Парошки и Ратковић су се сагласили да је од великог значаја испитати јасне потребе како грађана, тако и запослених у институцијама које пружају административне услуге, како би се креирао што квалитетнији софтвер, тачније оперативно-информациони систем који ће омогућити брже и ефикасније информационо-технолошко функционисање приликом израде бројних докумената.

Пројекат би требало да заживи у свим локалним самоуправама на територији Војводине, а решење оперативног система финансираће Покрајинска влада и Секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу.

Састанку су присуствовали и начелница Гардске управе Сомбор Хелена Роксандић Муслин и подсекретар у Секретаријату за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Дарко Миланковић.