Мировић разговарао са амбасадором Кипра

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и амбасадор Кипра у Србији Њ.Е. Константинос Елиадес оценили су приликом данашњег сусрета, да су традиционално пријатељски односи Србије и Кипра, добра основа за успостављање оперативније сарадње на свим нивоима, у областима које су од заједничког интереса.

У разговору је оцењено да пре свега треба радити на убрзању економских односа, те да је у обостраном интересу повезивање кипарских и српских компанија и привредника.

Председник Мировић је казао да се Србија и Војводина економски убрзано развијају, што је добар сигнал за компаније из Кипра које овде желе за започну пословање.

Мировић и Елиадес су истакли да је важно да се кроз директне контакте и повезивање специјализованих установа и институција, и размену информација, српски и кипарски инвеститори подстакну и охрабрe за нова улагања. Како је у разговору оцењено, сарадња је могућа у области туризма, затим пољопривреде, тачније у производњи воћа и поврћа, те на пољу енергетике.

Председник Покрајинске владе и амбасадор Кипра сагласни су и у томе да богато културно-историјско наслеђе Србије и Кипра пружа бројне могућности за повезивање институција у области културе и размену искустава у сфери заштите и промоције културног наслеђа.