Покрајински секретари Огњен Бјелић и Ненад Грбић разговарали са представницима Казахстанске компаније о ЗГОП-у

Покрајински секретари за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић и секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај Ненад Грбић разговарали су у четвртак, 9. фебруар 2017. године, са представницима компаније „Жол Жендеуши“ из Казахстана, која је потписала уговор са Министарством привреде Републике Србије о продаји капитала Привредног друштва за грађење, ремонт и одржавање пруга ЗГОП АД из Новог Сада.

Са секретарима је о плановима ове компаније разговарао Хурам Мурадов, генерални директор ове реномиране компаније из Казахстана, који је у среду, 08. фебруара, потписао уговор са Министром привреде Гораном Кнежевићем.

Обавеза новог власника, који је једину српско предузеће које се бави ремонтом, одржавањем и градњом пруга, купило за 3,6 милиона еура, биће да у наредне две године, кроз докапитализацију, инвестира у ЗГОП 9,5 милиона еура.

Како је истакнуто на данашњем састанку у Покрајинској влади ова улагања пратиће и отварање нових радних места и запошљавање радника, а представници компаније Жол Жендеуши из Казахстана уверили су покрајинске секретаре да то неће бити проблем за ову компанију која има годишњи обрт већи од 300 милиона евра.