Потписан Споразум о сарадњи између Привредне коморе Војводине и Привредне коморе Тимиш, Темишвар

Привредна комора Војводине и Привредна комора Тимиш, са седиштем у Темишвару, потписале су у четвртак, 20. априла 2017. године Споразум о сарадњи у Темишвару, Румунија, чиме је успостављена чврста основа за будућу сарадњу, а потписивању су присуствовали и покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић и подсекретар Небојша Војвновић.
 
Потписници Споразума председник Привредне коморе Војводине (ПКВ) Бошко Вучуревић и генерални директор Привредне коморе Тимиш Флорика Кирита (Florica Chirita), усагласили су овим споразумом да ће заједничким снагама промовисати економску и социјалну сарадњу између својих чланова на територији Румуније и Србије.

На овај начин, и ПКВ и ПК Тимиш радиће на унапређењу пословне сарадње на својим тржиштима. Учествоваће у раду својих чланова на њиховим територијама, а посебан задатак биће пружање помоћи у проналажењу погодних партнера за сарадњу на различитим пољима (трговина, привреда, индустрија, пољопривреда, инвестиције, туризам, транспорт, осигурања, индустријске и економске зоне, наука и технологије, и друго).

ПКВ и ПК Тимиш сложиле су се да сарађују и у организовању различитих догађаја – сајмова, изложби, симпозијумима, економских и пословних форума, конференција, семинара, а који су унутар њихове стручности и компетенције. Обе стране имају исти циљ, а то је успостављање директног контакта између привредника у Румунији и Србији, као и споне између послова на њиховој респективној територији. Једна од наредних заједничких активности биће организација пословног форума који ће се одржати на јесен 2017. године.

Делегације из Србије, представници ПКВ и Покрајинске владе, упутили су представницима ПК Тимиш позив да посете предстојећи Пољопривредни сајам у Новом Саду.