Председник Мировић и секретар Бјелић посетили Оџаке

Председник Покрајинске владе Игор Мировић, са сарадницима, боравио је данас у радној посети општини Оџаци, где се најпре састао са председником Општине Душаном Маријаном и члановима Општинског већа, те представницима Дирекције за изградњу града и том приликом истакао да ће Покрајинска влада, заједно са општином, приступити реализацији важних инфраструктурних пројеката, који овај крај треба да повуку напред и омогуће боље услове живота и пословања.

Председник Покрајинске владе је са својим домаћинима обишао и индустријску зону у Оџацима, где се одвија наставак изградње саобраћајнице, која представља покрајинску инвестицију.

Председник Мировић изразио је задовољство због начина на који је до сада општина Оџаци уз, како је у изјави медијима истакао, малу помоћ других нивоа власти, припремила и реализовала инвестиције на изградњи пословне зоне, где радови тренутно напредују. Уз нагласак да је важно подстаћи развој мање развијених општина, порука председника Мировића овога пута била је да се морају и снажније и боље, али и организованије потенцирати сви они потенцијали који ће индуковати бржи економски развој. Компанију Магна навео је као добар пример који сведочи о заинтересованости инвеститора за долазак у индустријску зону у Оџацима.

„Заједнички смо договорили да у делу недостајуће инфраструктуре, а најкасније до краја следеће године, ова зона буде у потпуности готова и спремна са свим елементима инфраструктуре која се тренутно ради, али и оне која ће бити финансирана заједничким средствима Општине, Покрајине и надлежних министарстава“, рекао је Мировић.

Председник Покрајинске владе указао је на важан потенцијал који ће ова пословна зона моћи да понуди домаћим и страним инвеститорима. Како је истакао, овде се већ за две до три године може рачунати на нове компаније и нова радна места, што је по Мировићу веома добра вест и за Оџаке, али и целу Војводину.

Према плановима који су предочени у данашњој посети, указано је на потребу окупљања око припреме пројеката граничног прелаза код Богојева, као и могућностима развоја потенцијала локалног економског развоја, те начина за повлачење средстава из фондова ЕУ. Данас је у Оџацима анализарана и још један значајан пројекат за оџачку општину, а то је ревитализација дела пруге која се наставља на ову индустријску зону, која предсравља део укупног развојног потенцијала ове Општине која је део Западнобачког округа.

Председник општине Душан Маријан је истакао да је комунално опремање радне зоне веома захтевна инвестиција, али да се ипак одвија без проблема, и да је у идућој години остало само уређење паркинга, пешачких стаза, те расвете. Председник општине Оџаци захвалио се на посети и изнео да је још један резултат данашњег сусрета договор да ће Покрајинска влада учествовати у суфинансирању у пројектима Општине у висини 50 одсто учешћа.