Помоћница Ендерић примила привредну делегацију иранске регије Алборз

Помоћница покрајинског секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, Видосава Ендерић састала се у Покрајинској влади са представницима привредне делегације иранске регије Алборз, председником компаније „Tic Holding“ Хосеином Талонијем и његовим сарадником Давидом Бабићем.

Током састанка је разговрано о могућностима за интензивирање сарадње АП Војводине и иранске регије Алборз, те механизмима за оствараивање нових контаката ради повећања обима сарадње у односу на досадашњу.

С тим у вези, Енедерићева и Талони су се сагласли да постоји простор за бројне могућности сарадње, посебно у области економије и приврде које би требало отворити у наредном периоду.
Према речима Талонија, регија Алборз је заинтересована за сарадњу у области транспорта и грађевинског материјала који би могао да се извози по повољним ценама, те трговину петрохемијским и пољопривредним производима. Такође, како је речено, постоји могућност сарадње путем специјалних спољнотрговинских послова те интерес за извоз фармацеутских призвода као и могућност заједничког улагања обе стране.

Током разговора је оцењено да је оставрена значајна сарадња са Институтом за ратарство и повртарство из Новог Сада који снабдева ову регију семенском робом, а Алборз би Војводини у будућности могао да понуди јефтину радну санагу, јефтине енергенте и грађевински материјал, што може бити основа за даљу сарадњу у смислу заједничке производње и снабдевања Азије.

Састанку је присуствовала и шефица Одсека за међурегионалну сарадњу Наташа Недељковић.