Подсекретар Дарко Миланковић примио амбасадорку Румуније у Републици Србији

Подсекретар у секретаријату за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Дарко Миланковић примио је 24. јуна у Покрајинској влади амбасадорку Румуније у Републици Србији, Силвиу Давидоју.

На састанку је разговарано о интензивирању сарадње у областима привреде, културе и образовања са акцентом на веома добру досадашњу сарадњу у области прекограничних пројеката имеђу АП Војводине и румунских жупанија.

Миланковић и Давидоју оценили су, да су Србија и Румунија један од најпродуктивнијих партнера када су у питању ИПА пројекти, ДКМТ мрежа и Дунавска стратегија, где постоји простор за интензивирање сарадње у областима које су од интереса за грађане АП Војводине и румунских жупанија а односе се на аграрни сектор, заштиту животне средине, повезивање привредних субјеката, технолошке иновације и друге програме који подстичу локално-економски развој.

Саговорници су се сагласили да су билатерални односи Републике Румуније и Републике Србије традиционално добри и пријатељски, те да је Румунија значајан економски партнер Србије, а доминатну област економске сарадње представља трговинска размена која у протеклом периоду бележи континуирани раст.

Састанку су присуствовали помоћница секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Видосава Ендерић, директор Развојне агенције Војводине Никола Жежељ и дипломатски саветник амбасадорке, Адриан Абрудан.