Отворена 6. Међународна конеференција „CoNStruction 2021“

Данас је у Мастер центру Новосадског сајма отворена шеста по реду Међународна конференција студената грађевине, геодезије и архитектуре „CoNStruction 2021“ која  окупља студенте грађевинарства, геодезије и архитектуре у циљу усавршавања у овим областима те омогућава студентима да стичу искуства ван наставних активности.  

Овогодишња конференција одржава се од 11. до 15. новембра у Новом Саду и окупила је преко 270 студената са  универзитета из Загреба, Скопља, Мостара, Подгорице, Бањалуке, Ниша, Краљева, Београда и Крагујевца.

Заменик покрајинског секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локлану самоуправу Радивој Парошки, обратио се студентима истакваши да је данашњи скуп изузетна прилика за размену искустава и добре праксе у области грађевинарства архитектуре и геодезије односно у важним областима које су одабрали за свој професионални пут.

„Покрајински секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу успешно координара бројним пројектима прекограничне и међурегионалне  сарадње, стога  нам је част да подржимо сваки  вид повезивања и умрежавања а нарочито младих и успешних људи пред којима је будућност и који ће кроз неколико година чинити перспективне инжењере широм региона“, поручио је Парошки обраћајући се студентима пожелевши им продуктиван и успешан боравак у Новом Саду.

Студенти ће током наредна четири дана обићи фабрику цемента „La Farge“ и бетона „Karin Komerc“, градилиште „Park Novi Residance“ те учествовати на  бројним  струковним радионицама.

Догађају су присутвовали и  Бојан Тубић, помоћник министра за високо образовање, Радован Пејановић  председник Надзорног одбора Фонда, Дамјан Ничић, члан кабинета градоначелника Новог Сада, Игор Пешко, директор Департмана за грађевинарство и геодезију Факултета техничких наука и други.

2021-12-11-konferencija1

2021-12-11-konferencija2

2021-12-11-konferencija4