Одржана конференција „Сарадња медијских кућа у оквиру Дунавске медијске мреже”

Помоћница секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Видосава Ендерић обратила се данас у својству председнице Радне групе за председавање Заједници подунавских регија 2021–2022, на конференцији „Сарадња медијских кућа у оквиру Дунавске медијске мреже”, одржаној у згради Радио-телевизије Војводине.

Циљ конференције – којој су се путем видео-линка прикључили и представници медијских кућа из Аустрије, Чешке, Републике Словачке и Црне Горе – јесте повезивање медијских установа дунавског слива и успостављање нових механизама сарадње у оквиру Дунавске медијске мреже.

„Током нашег председавајућег мандата, приоритетне области јесу култура, дигитализација и транспорт, а у претходном периоду реализовали смо бројне манифестације, догађаје, конференције, где смо окупљали стручњаке из релевантних области с циљем проналажења најбољих решења која ће унапредити целокупну слику дунавског слива”, поручила је помоћница Ендерић, истичући да је изузетна платформа за то управо Дунавска медијска мрежа.

Како је Ендерићева истакла, Аутономна покрајина Војводина има за циљ да током председавања представи што више могућности за сарадњу члановима радне заједнице и да на тај начин активно утиче на промоцију дунавске сарадње у Европи.

Она је подсетила на то да је делегација АП Војводине недавно учествовала и на Дунавској културној конференцији у Улму, где је договорено да управо Аутономна покрајина Војводина буде домаћин следећој јубиларној Дунавској конференцији у области културе, у априлу 2023. године.

„Данас промовишемо пројекат од великог друштвеног значаја за цео подунавски слив, а свакако да посебну пажњу посвећујемо реализацији програма у контексту титуле Новог Сада за Европску престоницу културе 2022. Посебно нам је интересантан део програма под називом ’Дунавско море’, који се одржава од 15. јула до 21. августа”, истакла је помоћница Ендерић, позвајући притом учеснике да током ове године посете Нови Сад и уживају у богатом културном садржају.

Конференцији су присуствовали и заменик генералног директора Јавног медијског сервиса Радио-телевизије Војводине Јожеф Клем, члан Радне групе за председавање Заједници подунавских регија Станислав Радуловић и начелник Сектора за управљање медијском мрежом подунавских земаља Радио-телевизијом Војводине Ладислав Лазић.