Нове инвестиције у севреноисточној индустријској зони Инђије

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, Огњен Бјелић данас је обишао северноисточну радну зону и фабрику „Техноекспорт“ у општини Инђија.

У северноисточној радној зони, која спада у најопремљеније у земљи и налази се у близини аутопута између Београда и Новог Сада , очекује се реализација шест нових инвестиција са чијим инвеститорима су уговори већ потписани.

“ Инђија је пример општине која успешно послује и зна на који начин да привуче како домаће тако и стране инвеститоре, а Покрајинска влада увек ће бити подршка пројектима који доприносе убрзаном економском развоју, запошљавању и бољем стандарду грађана” , поручио је Огњен Бјелић и истакао да је унапређивање индустријских зона један од основних предуслова за привлачење инвеститора и изградњу нових капацитета.

Председник општине Инђија Владимир Гак изразио је задовољство што је Покрајинска влада препознала потенцијал ове општине и значајан део средства улагала пројекте чији ће резултати донети дугорочне ефекте.

“Годину дана улагања искључиво у индустријску зону, резултирало је тиме да је опремљена и спремна да одговори стандардима најзахтевнијих светских инвеститора” , закључио је Гак.

У оквиру посете, Бјелић и Гак посетили су производну компанију „Техноекспорт“, која се бави производњом флексибилних сифона и цеви.

“Техноекспорт“ је пример успешне компаније која се од породичне развила у компанију са лидерском позицијом у Србији.

Како је речено, ова домаћа компанија запошљава 180 радника и 80 одсто своје производње усмерава ка иностраном тржишту.