Мировић: За економско оснаживање избеглих и расељених лица 12,8 милиона динара

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас 64 уговора за економско оснаживање избеглих, прогнаних и расељених лица – као помоћ у виду алата, опреме и механизације, за обављање производних или услужних делатности.

Реч је о програму укупне вредности 12,8 милиона динара, који је обухватио породице из шест локалних самоуправа – Новог Сада, Новог Бечеја, Сомбора, Суботице, Зрењанина и Шида, и који се реализује преко Фонда за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону.

Председник Мировић је овом приликом поручио породицама које су избегле са својих огњишта и нови дом нашле у Србији и АП Војводини, да рачунају на подршку, јер смо као друштво у обавези да помогнемо њихову пуну интеграцију.

„Сви људи који су невољом и муком дошли у ове наше крајеве већ годинама уживају посебну пажњу Покрајинске владе, не само у материјалном смислу, већ и у односу према њима и њиховим личним трагедијама, као и у односу на трагедију коју је наша нација доживљавала током деведесетих година“, рекао је Мировић.

Мировић је нагласио да је циљ да се породицама помогне да набаве опрему и машине које ће им омогућити да се у оквиру онога чиме се баве економски оснаже и ојачају.

Председник је навео да ће Покрајинска влада наставити да повећава средства за програме и конкурсе који се реализују преко Фонда за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону и Покрајинског секретаријата за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу.

„Наставићемо да помажемо не само економско оснаживање избеглих и расељених и њихову интеграцију, него и опстанак нашег народа у земљама у региону“, нагласио је председник Мировић.

Догађају су присуствовали покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александар Софић и директор Фонда за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону Александар Ђедовац.