Миланковић: Конкурсна мера за набавку опреме даје конкретне бенефите

Подсекретар у секретаријату за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, Дарко Миланковић боравио је данас у Бачкој Тополи где је са сарадницима обишао фирму „Compart“ која је у протеклој години субвенционисана путем конкурсне мере Секретаријата за набавку опреме.

Фирма „Compart“ бави се призводњом производа од папира и картона, а бесповратна средства у вредности од готово три милиона динара определили су за набавку аутоматске машине за пуњење техничких течности.

„Уз сва ограничења која су наступила услед трајања пандемије корона вируса показало се да су привредни субјекти највеће интересовање показали управо за овај вид подршке“, истакао је Миланковић током посете.

Позитивни ефекти ове конкурсне мере, како је Миланковић навео, резултирали су одлуком да се настави са одржавањем континуитета овог механизма суфинансирања и у текућој години, у првом реду због позитивних ефеката на најважније параметре регионалног а онда и укупног друштвено-економског развоја АП Војводине.

Власник фирме, Ласло Молнар истакао је да је подршка путем суфинансирања од изузетног значаја за произвођаче.

“ Набавком конкретно ове машине, омогућен је комплетан процес производње, укључујући паковање и пуњење производа у амбалажу”, рекао је Молнар и истакао да раст производње повлачи и нова запослења.