Представници локалних самоуправа из Војводине на заседању Заједничког консултативног одбора

У седишту Комитета региона у Бриселу, 18. и 19. јуна 2019. године одржано је заседање Заједничког консултативног одбора Комитета региона и Републике Србије на тему владавине права на локалном нивоу. У име АП Војводине, активно учешће током заседања имали су председник Општине Кањижа Роберт Фејстамер, председник Општине Сремски Карловци Ненад Миленковић и члан Градског већа за урбанизам и заштиту животне средине Града Новог Сада Мира Раденовић.

Поред дипломатских представника Републике Србије, односно других сталних чланова Одбора из других локалних самоуправа, и ресорног министарства, учесници су афирмативно говорили о досадашњим праксама и достигнућима у области владавине права, посебно из угла националних мањина на територији АП Војводине.

Другог дана, 19. јуна, одржан је Дан проширења који је окупио локалне и регионалне представнике из свих пет држава кандидата за чланство у Европској унији, као и друге релевантне субјекте са локалног и регионалног нивоа. У име Републике Србије говорили су државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе Иван Бошњак, као и заменик градоначелника Града Београда Горан Весић.

Представници АП Војводине у Бриселу су пружили стручну и техничку подршку члановима Одбора током дводневног боравка у Бриселу.