Покрајинска влада и Град Сомбор инвестирали у нову Индустријску зону два милиона евра

„Покрајинска влада и Град Сомбор инвестирали су више од два милиона евра за изградњу и инфраструктурно опремање Индустријске зоне у овом граду, и већ имамо заинтересоване и домаће и стране инвеститоре“, казао је председник Покрајинске владе Игор Мировић данас током радне посете Сомбору.

Изградња ове Индустријске зоне значи нова радна места и јачање локалног буџета, додао је председник Мировић.

Покрајинска влада преко Управе за капитална улагања Војводине обезбедила је средства за реализацију пројеката на територији Града Сомбора у областима саобраћајне инфраструктуре, водоснабдевања и заштите вода, и локалног и регионалног економског развоја“, истакао је председник Мировић.

„Све пројекте које смо планирали преко Управе за капитална улагања Војводине смо реализовали или је реализација у току“, рекао је председник Мировић и додао да очекује почетак радова на изградњи локалног пута од Стапара до Сивца.

Заједнички припремамо пројекте и за наредну годину, а један од њих биће и изградња нове спортске хале и реконструкција Средње техничке школе која је смештена у згради изграђеној 1887. године, истакао је председник Мировић.

Данас смо показали резултате нашег заједничког рада, приоритет нам је била Индустријска зона али радили смо паралелно и на другим пројектима, казала је градоначелница Сомбора Душанка Голубовић.

Догађају су присуствовали и покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић и директор Управе за капитална улагања Војводине Недељко Ковачевић.