Савремена решења и једна новосадска компанија на глобалном Форуму за иновације у пољопривреди, Утрехт 2017.

Представници АП Војводине у Бриселу посетили су „Глобални форум за иновације у пољопривреди“ који је одржан 9. маја 2017. године у Утрехту, Холандија. (Глобал Форум фор Иноватионс ин Агрицултуре 2017). Ова манифестација сајамско-конгресног типа, окупила је многе еминентне стручњаке и компаније из целог света.
 
Током посете форуму у Утрехту, остварени су различити контакти, једној од највећих медијских кућа у области пољопривреде је представљен Институт „БиоСенс“ из Новог Сада у циљу даље промоције, а указана је и подршка једином излагачу из Војводине, односно целе Србије, компанији „ДунавНет“ из Новог Сада. Ова новосадска компанија је учесницима форума представила своја иновативна решења у области подизања квалитета и одрживости пољопривредне производње.

Једнодневна посета је оцењена као успешна, а представници АП Војводине ће у наредном периоду радити на охрабривању војвођанских компанија да се представе на сајмовима широм Бенелукса, односно да уз помоћ Канцеларије АП Војводине у Бриселу пронађу свој пут до купаца на том тржишту.