Европска недеља регија и градова, 9-12. октобар 2017. године, Брисел

Петнаеста по реду Европска недеља региона и градова, у организацији Европског комитета региона (CoR) и Генералног директората за регионалне и урбане политике (DG REGIO), биће одржана у периоду од 9. до 12. октобра 2017. године у Бриселу.

Током трајања Европске недеље региона и градова, биће одржано преко 130 радионица, дебата и састанака, где ће више од 6000 учесника бити у прилици да размени искуства и добре праксе на тему локалног и регионалног развоја. Такође, ово је добра прилика и за политички дијалог који се односи на будуће правце развоја кохезионе политике ЕУ, као и подизање свести доносилаца одлука о важности и значају који имају региони и градови на укупан развој шире друштвене заједнице.

Овогодишња манифестација под називом „Regions and Cities working for a better future“, окупиће 170  региона и градова широм Европе, груписаних у 28 регионалних партнерстава, као и друге бројне учеснике из готово свих европских институција. АП Војводина ће учествовати у конзорцијуму заједно са још шест партнера из Италије, Пољске, Уједињеног Краљевства, Француске и Хрватске и биће суорганизатор радионице под називом „Будућност регионалних политика“ која ће се одржати 11. октобра 2017.

Регистрација свих учесника званично је почела 12. јула. 2017. године путем интернет сајта манифестације: http://ec.europa.eu/regional_policy/regions-and-cities/2017/index.cfm, где се такође могу наћи и све остале информације у вези са овим догађајем.