Небојша Дракулић учествовао на конференцији за медије поводом пројектa „Colourful Cooperation“

Помоћник покрајинског секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Небојша Дракулић 12. септембра 2017. године учествовао је у Сегедину, Мађарска, на састанку пројектног тима везаног за пројекат „Colourful Cooperation“ у организацији Еврорегионалне агенције за развој Дунав-Криш-Мориш-Тиса нонпрофит ДОО а потом и на конференцији за штампу која је одржана поводом представљања самог пројекта „Colourful Cooperation“ широј јавности.

„Циљ пројекта јесте да – и на мађарској и на српској страни – у програмима заједнице, које обезбеђују мађарски и српски културни центри, поред локалног становништва, учествује што више људи из околних места, односно туриста, како би се све више стекла сазнања о култури и свакодневници и мађарског и српског народа као и да се овим пројектом направи значајан корак у правцу побољшања прекограничног протока информација, што ће оснажити узајамно поверење и разумевање, а такође унапредити нашу суседску сарадњу и укупан процес европских интегрција“ рекао је Небојша Дракулић приликом свог обраћања медијима подсећајући све присутне да је прекогранична сарадња кључна за изградњу заједничког европског простора и камен темељац европских интеграција.

На самом отварању конференције присутнима су се поред помоћника Дракулића обратили Естер Чокаши Ана (Csókási Eszter Anna ) генерални директор Агенције за развој јавно комуналне компаније Дунав-Криш-Мориш-Тиса , Дука Феликс (Duka Félix) из Удружења младих за равој заједнице Сегедин, заменица градоначелника Суботице Тимеа Хорват и заменица начелника Градске управе за културу града Новог Сада Зорица Шијак.

Пројекат Colorful Cooperation (Вишебојна сарадња) се реализује у оквиру програма Interreg – IPA прекогранична сарадња Мађарска – Србија. Укупна вредност пројекта је: 3.738.247,30 евра, а пројекат је одобрен у оквиру Стратешког позива ИНТЕРРЕГ-ИПА Програма прекограничне сарадње Мађарска-Србија у марту 2017. године.