Небојша Дракулић у Привредној комори Војводине подржао представљање туристичке понуде региона

У оквиру Сајма туризма, у Привредној комори Војводине (ПКВ) у петак 06. октобра 2017.године представљена је туристичка понуда региона. Представници привредних комора (ПК) региона сагласни су у томе да је најважнија регионална сарадња и да уједињени могу много више да допринесу поспешивању развоја туризма у региону.

Подршку раду ПКВ у овој области пружила је и Покрајинска влада. Помоћник покрајинског секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Небојша Дракулић истакао је добру сарадњу коју Покрајинска влада и Секретаријат имају са ПКС и ПКВ.

„Наши међусобни интереси су повезани, не само на институционалном нивоу, већ и кроз заједничку привредну платформу. У развојном смислу, сматрамо да велики допринос томе дају бројне регионалне иницијативе, прекогранични споразуми са регионима који су компатибилни нашим потенцијалима и који доприносе нашој регионалној конкурентности у свету“, рекао је Дракулић и додао да је, у последње време, партнерско повезивање динамичније.

Председник ПКВ Бошко Вучуревић истакао је да је посебна пажња посвећена  привредној сарадњи и умрежавању  коморског система у региону а председник ПК Ријека Видоје Вујић истакао је повезаност Новог Сада и Ријеке, нагласивши да су побратимски градови, а захваљујући томе, како каже, Град Ријека је 2020. европска престоница културе, а Нови Сад наредне године. Додао је да и у области културе, науке и привреде јача сарадња између наша два региона.

О туристичкој понуди и потенцијалу Републике Српске, говорила је Јелена Родић из ПК Републике Српске, где је истакла значај планине Јахорине нарочито када је у питању зимски туризам, која је, како каже, унапредила своје хотелске капацитете, увела нове жичаре и вештачко оснежавање. Осврнула се и на бањски туризам, где је истакла бању Врућицу, која је, како објашњава, носилац бањског туризма у Републици Српској.