Помоћник секретара Небојша Дракулић разговарао са проректором Универзитета у Санкт Петерсбургу

Помоћник секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Небојша Дракулић и подсекретарка у секретаријату за високо образовање и научноистраживачку делатност Светлана Михић разговарали су у четвртак, 20. априла 2017. године, са проректором за међународну сарадњу са Државног економског универзитета из Санкт Петерсбурга Димитријем Василенком о могућностима међурегионалне сарадње у области високог образовања.

Проректор Димитриј Василенко упознао је представнике Покрајинске владе са руским високошколским примењеним програмом образовања, о постојећим програмима размене искустава и идеја, као и о могућностима повезивања и  успостављања међурегионалне сарадње, а посебно је истакнут значај размене студената  путем програма какви су ERASMUS (European Community Action Scheme for the Mobility of University Students )-Програм активности Европске Заједнице намењен мобилности  универзитетских студената, HORISON 2020, и други.

Професор Василенко поменуо је добре и пријатељске односе двеју држава и у жељи за даљим наставком добре сарадње предочио да је са деканом Економског факултета у Суботици, професором др. Грубором већ договорена размена професора и студената са  Државним економским универзитетом  у Санкт Петерсбургу.

На састанку је учествовала и професор др.Снежана Смедеревац, проректор за науку Универзитета у Новом Саду.