Брисел: Сарадња са највећом фламанском привредном комором „ВОКА“

Генерални секретар Привредне коморе Војводине др Јован Вујичић боравио је у радној посети Белгији, где је заједно са представницима Канцеларије АПВ у Бриселу разговарао у седишту фламанске привредне и индустријске коморе „Вока“ са Хертом Моерманом, генералним директором и његовим сарадницима.
 
Главна тема овог састанка у белгијском граду Генту, била је конкретизација сарадње са овом фламанском привредном комором, а у том циљу договорени су кораци на припреми текста споразума о разумевању између две привредне коморе. Такође је договорено да се заједнички ради на промоцији предстојећег Међународног пољопривредног сајма у Новом Саду, односно на разматрању могућности за заједничке пројекте у пољопривреди. Представници Канцеларије АПВ у Бриселу се надају повећању броја фламанских и валонских, односно пољопривредника из Белгије, а као резултат досадашњег рада на повезивању са привредним коморама у Краљевини Белгији.

„Вока је највећа организација ове врсте у Фландрији, која окупља око 18.000 фламанских привредника и има традицију дужу од триста година. Веома смо задовољни да смо након годину дана интензивне комуникације, како са представницима Воке, тако и са представницима фламанске владе дошли у позицију да разговарамо о потписивању споразума о разумевању између Привредне коморе Војводине и Воке,“ истакао је шеф Канцеларије АПВ у Бриселу Срђан Мачкић.

Након што је у октобру 2018. потписан Споразум о разумевању између ПКВ и Коморе индустријалаца и привредника Влаоније, споразум са фламанском Воком би представљао други свеобухватни споразум у циљу подстицања привредне сарадње између АП Војводине и регија у Краљевини Белгији.