Бач слави 20. јубиларне Дане европске баштине

Заменик покрајинског секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Радивој Парошки, присуствовао је у суботу, на платоу Тврђаве Бач, свечаности поводом отварања 20. јубиларне манифестације „Дани европске баштине – Дани Бача”.

Парошки је пре свечаности присуствовао и пријему званица код председника те општине Стеве Панића, где је оцењено да су средства која покрајински секретаријат усмерава јединицама локалнe самоуправе за организацију манифестација регионалног карактера, од изузетног значаја за промоцију потенцијала и привредног развоја бројних општина и градова АП Војводине.

Централна церемонија отварања ове традиционалне манифестације почела је дефилеом учесника кроз центар Бача све до Тврђаве Бач, где су се присутнима обратили председник општине Стева Панић, те покрајинска секретарка за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама, Драгана Милошевић.

Тема овогодишње манифестације јесте „Живо наслеђе” које се односи на знања, праксе и вештине које су се преносиле с генерације на генерацију, а која се и данас користе.