Амбасадорка Индије у посети Покрајинској влади

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић присуствовао је 19. јула 2016. године састанку председника Покрајинске владе Игора Мировића и амбасадорке Индије у Србији Њ.Е. Нариндер Чаухан (Нариндер Цхаухан), у Покрајинској влади.

Председник Мировић и амбасадорка Индије су изразили задовољство због данашњег сусрета, посебно истичући могућност у погледу јачања конкретне сарадње. Интензивирање контаката на плану економских и привредних активности између Србије и Војводине са Индијом, биће нови подстицај у том правцу јер, како је председник Мировић истакао, нова Покрајинска влада посебно ће радити на условима за привлачење инвестиција у Војводини.
 
Председник Покрајинске владе је истичући да смо спремни за инвестиције из Индије, изнео заинтересованост за унапређење укупне сарадње са Индијом, која би се одвијала у духу већ традиционалног пријатељства које две земље имају. Амбасадорки Чаухан упућен је позив да са делегацијом привредника из Индије ускоро посети Покрајинску владу, како би се упознали са конкретним потенцијалима покрајине.
 
Амбасадорка Индије Нариндер Чаухан исказала је велико интересовање да се поред добре културне и образовне сарадње, продуби сарадња са Војводином у области ИТ сектора, фармацеутске индустрије, здравства, а посебно аграра, сарадња у оквиру прехрамбене индустрије, као и производње пољопривредне механизације. Посебно се захвалила Покрајинској влади на спремности да прихвати предлог на плану јачања конкретне сарадње, истакавши да Србија, заједно са Војводином, заслужује да поново буде бренд у Индији, обзиром на утемељене односе још из времена Југославије.

Амбасадорка Чаухан упутила је званичан позив председнику Мировићу за учешће на пословном форуму Индије са централноевропским државама у Њу Делхију, који ће бити организован у децембру.