Амбасадорка Француске Кристин Моро у посети Покрајинској влади

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић присуствовао је, 11. јула 2016. године, састанку председника Покрајинске владе Игора Мировића са амбасадорком Француске у Републици Србији Њ.Е. Кристин Моро, где се разговарало о унапређењу досадашње сарадње покрајине Војводине и француских регија.
 
Председник Мировић је истакао да је у складу са једним од најважнијих циљева које је поставила нова Покрајинска влада, а то је бржи економски развој, покрајинска администрација заинтересована за продубљивање економских веза са француским регијама, те да постоје бројне могућности за проширење досадашње сарадње.

У конструктивном разговору, истакнуто је да потенцијал за сарадњу на заједничким пројектима постоји у области пољопривреде, обновљивих извора енергије, тачније геотермалних извора, затим у области нових технологија и привлачења страних инвестиција.

Амбасадорка Кристин Моро истакла је да је Француска други по величини инвеститор у Војводини, те да су француске компаније заинтересоване да своје пословање започну у Војводини.

Председниик Мировић и амбасадорка Моро сагласили су се и да је у обостраном интересу наставак и унапређење сарадње у области културе и образовања на свим нивоима, са посебним акцентом на наставку сарадње у даљем развијању програма билингвалне наставе у војвођанским школама.

Састанку у Покрајинској влади присуствовали су и шефови сектора задужени за област економије и културе у Амбасади Француске Jean-Pierre Gastaud i Jean-Baptiste Cuzin.