Амбасадор Украјине у посети Покрајинској влади

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић присуствовао је, 21. јула 2016. године, састанку на ком је председник Покрајинске владе Игор Мировић примио амбасадора Украјине у Србији Њ.Е. Олександра Александровича. У разговору два званичника истакнуто је да је јачање регионалне сарадње између АП Војводине и региона у Украјини од обостраног интереса, са акцентом на јачању укупних економских веза.
 
Током разговора размотрене су области у којима постоје могућности за јачање економске сарадње, а посебно је истакнуто да потенцијал за сарадњу постоји у области пољопривреде, привлачењу страних инвестиција, као и информационих технологија.
 
Председник Мировић је истакао да је АП Војводина до сада успоставила сарадњу са Кијевском и Лавовском облашћу, али да постоји потенцијал да се у складу са приоритетима који се истакну, та сарадња прошири и на друге области у Украјини.

Председник Покрајинске владе је нагласио и да, у духу традиционално добрих односа Србије и Украјине, постоји стабилна основа за сарадњу и у области културе и заштите права русинске и украјинске националне мањине у свим областима које су предвиђене законима Србије.

Амбасадор Украјине Олександр Александрович, истакао је да Украјина у АП Војводини види поузданог партнера за сарадњу у бројним областима и позвао представнике Покрајине да учествују на украјинско-српском бизнис форуму, који ће бити одржан у октобру. Амбасадор Александрович је још додао да ће следеће године у мају Украјина у Новом Саду представити своју културу и традицију. Манифестацију ће подржати и Покрајинска влада.