Нове субвенције за јачање локалних самоуправа у Војводини

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић, уручио је данас 21.05.2018. године уговоре у вредности од преко 16,5 милиона динара, представницима више војвођанских општина који су права на средства оствaрили путем Конкурса за суфинансирање пројеката од стратешког значаја у области регионалног развоја.

Активности на пројектима локалних самоуправа којима су средства одобрена, односе се на израду и реализацију пројектно техничке документације за опремање индустријских зона и израде студија изводљивости за стратешке пројекте.

„Припрема  пројектно техничке документације је сложен процес али и предуслов за правилано управљање регионалним развојем, стога улажемо напоре да заједничким снагама и удрженим финансирањем  дођемо до готових пројеката“, поручио је секеретар Бјелић и казао да су средства по овој конкурсној линији усмерена у 18 општина принципом равномерног регионалног развоја.

Бјелић је истакао, да ће Покрајинска влада у наредној години настојати да за ове намене издвоји већа средства.

Он је апеловао на кориснике средстава да се фокусирају на израду квалитетних  решења и пројеката за која се, како је навео, много лакше проналазе извори финасирања.

Право на бесповратне субвенције по основу ове конкурсне линије оствaриле су општине: Апатин, Бачки Петровац, Сремски Карловци, Србобран, Беочин, Инђија, Нови Књажевац, Тител, Оџаци, Врбас, Темерин, Кањижа, Бачка Паланка, Житиште, Бач, Сечањ, те градови Сремска Митровица и Сомбор.