Мировић: Зрењанин покретач развоја Баната

Председник Покрајинске владе Игор Мировић отворио је данас, 19. септембра 2019. године у Зрењанину 3. сајам привреде „Zr Biz Net“ и истакао да се Зрењанин после деценија стагнације поново покренуо и постао водећи индустријски центар и покретач развоја и Баната и целе наше земље.

О томе најбоље сведоче „Есекс“, „Новарес“, „Шангдонг Линглог“ и друге компаније које су управо овај град изабрале за место својих улагања, и на хиљаде нових радних места која су отворена само у последњих неколико година, додао је Мировић.

– Готово сваког дана отварамо нова градилишта и нове фабрике, и са поносом могу да кажем да смо АП Војводину вратили на место број један, не само у Србији већ и у окружењу – казао је председник Мировић.

Током радне посете Зрењанину председник Мировић обишао је и Градски стадион, који је после више деценија реконструисан, за шта је Покрајинска влада издвојила 120,1 милиона динара.

Реч је о заједничком пројекту Покрајинске владе и Града Зрењанина, чиме је овај стадион добио нову атлетску стазу у складу са захтевима Међународне атлетске асоцијације за такмичења међународног ранга.

 – Следеће године радићемо и другу фазу радова како бисмо имали комплетно реконструисан стадион који ће омогућити развој спорта у овом делу Баната – рекао је председник Мировић.

Председник Мировић обишао је у овом граду и радове на реконструкцији канала Бегеј и најавио да ће се радити и наставак реконструкције канала до румунске границе.

– У последње три и по године Град Зрењанин има пуну подршку Покрајинске владе. Данас смо окупили привреднике ради промовисања Зрењанина као доброг места за инвестирање. Зрењанин напредује и развија се сваким даном, отворили смо 4.500 хиљаде нови радних места, а очекујемо и почетак изградње највеће инвестиције у Србији, фабрике гума „Шангдонг Линглонг“ – казао је градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић.

У радној посети Зрењанину у оквиру делегације Покрајинске владе били су и покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић, покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез и покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Вук Радојевић.