Бјелић присуствовао завршној манифестацији 53. Кочићевог збора у Стричићима

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и  локалну самоуправу Огњен Бјелић  присуствовао је данас у селу Стричићима код Бања Луке  манифестацији  53. „Кочићевог збора“ која  је почела служењем парастоса Петру Кочићу и полагањем венаца на споменик за 44 погинула борца Војске Републике Српске у протеклом рату.

„Кочићев збор је жива слика манифестације која је дубоко укорењена у аутентичну традицију и колективну свест српског народа на овим просторима,“поручио је Бјелић изразивши задовољство што се баш на том месту и на овај начин негују народне вредности и афирмишу здраве и разумне политичке тежње нашег народа.

Сусрети попут данашњег, како је Бјелић истакао, показатељ суспремности српског народа да трајно, а не само повремено, сарађује кроз разне моделе повезивања у бројним областима, подсетивши  да покрајинске институције  дају значајан допринос јачању и ширењу такве сарадње настојећи да системским мерама, пре свега, подрже пројекте директног привредног повезивања са партнерима из Републике Српске.

Венце су поред секретара Бјелића  положили и председник Републике Српске Милорад  Додик, председница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић, директор Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима Душко Ћутило као и градоначелник Бања Луке, Игор Радојчић и други.

Завршној манифестацији,  посвећеноj  књижевнику, политичару и великом родољубу  Петру Кочићу,  присуствовало је  и  преко 500 Крајишника из АП Војводине који су организовано дошли да посете своје родне крајеве и вековна огњишта која су у протеклом рату морали  да напусте.

Током боравка у Српској, секеретар Бјелић са сарадницима и директор Фонда за избегла, прогнана и расељена лица Душко Ћутило, обишли су општине Гламоч и Дрвар те општинуБосанско Грахово на подручју Федерације Босне и Херцеговине, где су у име Покрајинске владе донирали компјутере ученицима генерације основних школа, те српске народне ношње културно- уметничким друштвима која делују у овим општинама.