Заменик Парошки и подсекретар Миланковић у радној посети граду Сремска Митровица

Заменик покрајинског секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Радивој Парошки и подсекретар Дарко Миланковић боравили су у радној посети Општини Сремска Митровица, где су се, заједно са представницима Канцеларије за информационе технологије и електронску управу, састали са градоначелницом Светланом Миловановић и запосленима у Градској управи за опште и заједничке послове града Сремска Митровица.

Тема састанка била је дигитализација локалних самоуправа и усмеравање запослених у фазе тог пројекта, а повод доласка представника Покрајинског секретаријата за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу била је подршка и имплементација пилот пројекта Канцеларије за ИТ и еУправу који се примењује у 10 локалних самоуправа у АП Војводини, међу којима је и Сремска Митровица.

Заменик Парошки указао је на значај реализације и имплементације пројекта дигитализације локалних самоуправа, који је у склопу активности и сарадње са Канцеларијом за ИТ и еУправу. „Применом ЦРМ система унапредиће се рад локалних самоуправа, постиже се брза и ефикасна електронска управа што даље доприноси унапређењу услуга које су окренуте ка грађанима и привреди“, навео је Парошки.

Подсекретар Миланковић изјавио је да у оквиру програмске активности Секретаријата, ове године, предвиђено је пружање подршке јединицама локалне самоуправе у Војводини, ради успостављања већег броја дигитализованих корисничких сервиса електронске управе.