Заменик Парошки и подсекретар Миланковић у радној посети Општини Oџаци

Заменик покрајинског секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Радивој Парошки и подсекретар Дарко Миланковић боравили су у радној посети Општини Оџаци, где су се састали са председником Општине Гораном Николићем и помоћником председника Oпштине Милорадом Станишићем. Састанку су присуствовали и заменик начелника општинске управе Бојан Свилар и помоћник начелника Данило Шћепановић.

На састанку се разговарало о стању, развојним потребама и стратешким могућностима ове општине, реформи јавне управе као и активностима на изради Плана развоја Општине Оџаци.

„Циљ посете Општини Оџаци је сагледавање потреба и могућности стратешког развоја Оштине, израде Плана развоја за период 2021-2027. године као и подршка Покрајинског секретаријата за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу развојној политици и свим активностима у погледу реформе јавне управе. За нас је веома значајно да се јединице локалних самоуправа на територији Аутономне покрајине Војводине равномерно развијају, да унапреде техничке и административне капацитете за бржи развој и реформу јавне управе. Реформом ефикасне и кориснички оријентисане управе у дигиталном окружењу и успостављањем нових електронских услуга, постиже се смањење административног оптерећења и ефикасно функционисање управе као сервиса грађана“, поручио је Парошки истакавши да је модернизација управе важна због грађана, привредника и будућих инвеститора јер само добра међусобна комуникација може обезбедити ефикасну, делотворну и економичну управу, односно, остварити бржи друштвени и економски развој локалних заједница.

Представници Општине Оџаци захвалили су се на посети и истакли да је из покрајинског буџета до сада издвојено око 410 милиона динара за реализацију различитих пројеката и за израду пројектно-техничке документације.

Подсекретар Миланковић изјавио је да је у оквиру програмске активности Секретаријата, ове године предвиђено и пружање подршке јединицама локалне самоуправе у Војводини, ради успостављања већег броја дигитализованих корисничких сервиса. „Увек ћемо бити подршка и пружаћемо стручну и материјалну помоћ у вашим намерама да побољшате услове живота грађана, да обезбедите добар пословни амбијент и имплементацију стратешког и планског развоја јединица локалне самоуправе”, рекао је Дарко Миланковић.