У Новом Саду отворена прва конфренција „Бизнис приче“

Данас је у Конгресном центру „Мастер“ Новосадског сајма, у организацији Центра за развој пословних вештина, отворена прва конференција „Бизнис приче“, која је окупила чак 600 предузетника на једном месту.

Према речима организатора, циљ пројекта који је инспирисан истоименим подкастом „Бизнис приче“ јесте умрежавање предузетника, размена искустава, стицање нових пословних контаката, подстицање креативног размишљања и прилика за додатну едукацију, као и развијање конгресног туризма у Новом Саду.

Обраћајући се присутнима, покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александар Софић изразио је задовољство што је догађај овог типа организован управо у Новом Саду.

„Драго ми је што је Нови Сад све чешће препознат као место где се шире добре приче, развијају идеје младих који имају потребу да шире перспективу, искораче у нова искуства и сами креирају просперитетан амбијент. Зато се трудимо да учествујемо у свакој сличној иницијативи и помажемо све оне који су довољно храбри да сами покрену своје бизнис-пројекте и тако мотивишу и друге, чиме доприносе развоју не само Војводине него и целе земље“, поручио је Софић.

Покрајински сeкретар за привреду и туризам Ненад Иванишевић нагласио је да су догађаји попут данашње конференције изворишта знања, те да нема бољег начина да српска привреда напредује него да сваког дана стичемо нова знања.

„Ово су животна знања и искуства људи који су стварно успели својим радом у Србији, али и у иностранству. Важно је што се ова конференција одржава у Новом Саду, јер то показује велику жељу људи у Војводини да се образују и да имају све информације које су им неопходне да би били у току свих светских трендова у погледу привредног развоја“, рекао је Иванишевић.

Члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић истакао је да данашњи догађај показује да, када постоји добар концепт, добра идеја, врхунски предавачи и врхунске теме, није проблем да се окупи преко шест стотина учесника и да се ′тражи карта више′.

Током наредна два дана, на бројним радионицама, панелима и предавањима водећи стручњаци из Србије и региона и неки од најуспешнијих предузетника говориће о свом бизнису, о самим почецима и најактуелнијим трендовима. Теме предавања су разноврсне, а своја искуства са учесницима ће поделити преко 20 предавача.