Софић: Креирањем доброг привредног амбијента стварамо услове за значајне инвестиције

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александар Софић, отворио је данас 15. по реду Регионални сајам привреде, који се одржава у Новој Пазови.

“Када се уради анализа степена развијености општина, и израчуна просечна, оне општине које су преко тог просека спадају у прву категорију, а то је већ 10 година случај са општином Стара Пазова. То уопште није једноставно, с обзиром на то да се стандарди стално подижу”, поручио је Софић обраћајући се присутнима и нагласио да ће Покрајинска влада наставити да подржава све активности које се крећу у правцу убрзаног економског развоја Војводине.

Он је додао, да је ово изузетна прилика да бројни инвеститори који су нашли своје место управо на територији Старе Пазове пронађу нове партнере и унапреде пословање, а самим тим да креираjу простор за нова радна места и створе одличан привредни амбијент.

Током 29. и 30 септембра, место Нова Пазова окупиће бројне излагаче из области металне и пластичне галантерије, прераде дрвета, хемијске индустрије, ИТ сектора, грађевинарства, текстила, прехрамбене индустрије, механизације, пољопривреде, туризама и угоститељства. Посетиоци ће имати прилику да осим бројних пословних сусрета и стручних презентација, другог дана сајма, од 11 до 13 часова, посете и Сајам запошљавања на којем ће компаније и предузетници из региона понудити пословну прилику за стотине радних места.

Софић је подсетио да је Секретаријат прошле године инвестирао 300 милиона динара у мере подршке привредном развоју.

„Да су привредни развој и јачање капацитета општина за локални и економски развој заиста приоритет Покрајинске владе говори и чињеница да ће током ове године само путем Секретаријата за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу бити инвестирано 660 милиона динара за мере у овој области“, поручио је Софић.

Председник општине Ђорђе Радиновић истакао је да Регионални сајам привреде показује напоре и подршку локалне самоуправе у намери повећања броја људи који желе да живе и раде на територији ове општине.

Регионални сајам привреде организује се под покровитељством општине Стара Пазова и Регионалне привредне коморе Сремског округа.