Софић: Kонкурсна мера за набавку опреме доноси конкретну корист за грађане

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александар Софић боравио је данас у Темерину, где се састао са председником те општине Младеном Зецом.

Софић и Зец су обишли компанију „Зорић д.о.о.“, која је у протеклој години субвенционисана путем конкурса Секретаријата за набавку опреме. Фирма се бави производњом пекарских производа и њиховом дистрибуцијом на целој територији Србије, а бесповратна средства у вредности од готово осам милиона динара искористили су за набавку машинског постројења за производњу теста, бурека, пита и кора за пите.

„Детаљна анализа стања и потреба показала је да су привредни субјекти највеће интересовање исказали управо за овај вид подршке, а позитивни ефекти ове мере резултирали су одлуком да се такав вид суфинансирања настави. Пре неколико дана смо расписали нови конкурс за набавку опреме привредним друштвима, за шта смо определили 240 милиона динара“, подсетио је Софић. Он је позвао све привреднике да припреме потребну документацију и искористе могућност субвенционисања у овом конкурсном року.

Набавком комплексних машина, како је Софић навео, умногоме се унапређује производња, што омогућава и ново запошљавање, чиме се затвара комплетан круг и остварују позитивни ефекти када су у питању најважнији параметри регионалног и укупног друштвено-економског развоја АП Војводине.

Власник компаније „Зорић д.о.о.“, која запошљава 105 радника, Војин Зорић истакао је да је подршка путем финансирања од изузетног значаја за произвођаче.

„Данашње пословање подразумева континуирано усавршавање и унапређивање процеса производње увођењем нових технологија, како би се ишло у корак са временом и увек испред конкуренције. Стога свака подршка путем програма суфинансирања представља додатни замајац за компанију“, рекао је Зорић.