Секретар Софић положио венац на споменик војводи Шупљикцу у Панчеву

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Aлександар Софић положио је данас у име Покрајинске владе венац на споменик војводи Стевану Шупљикцу у Панчеву. Венац је положен у оквиру свечаног обележавања годишњице Мајске скупштине, на којој је 1848. године донета одлука о проглашењу Српске Војводине. На Мајској скупштини Срба у Сремским Карловцима, Стеван Шупљикац је проглашен за првог војводу Српске Војводине.

На споменик војводи Шупљикцу, испред Градске болнице у Панчеву, су венац положили и државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Антић  и помоћница министра у сектору за борачко-инвалидску заштиту Татјана Миленковић. Свечаном полагању венаца присуствовали су представници Војске Србије из 11. Пешачке бригаде предвођени капетаном Рогановићем. Након полагања венаца, минутом ћутања, одата је почаст војводи Шупљикцу.

Венци су данас у оквиру свечаног обележавања годишњице Мајске скупштине положени и на саркофаг војводи Шупљикцу у манастиру Крушедол, као и на спомен табли на Магистрату у Сремским Карловцима.

Централна свечана академија поводом обележавања годишњице Мајске скупштине биће одржана данас  у Холу Покрајинске владе и том приликом биће уручена покрајинска признања „Милутин Миланковић“ и „Павле Јовановић“.