Бјелић: Очекујем да Стара Пазова спремно одговори изазову припреме 10 пројеката по општини

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић посетио је у петак, 07. октобра 2016. године, општину Стара Пазова, где је разговарао са председником ове општине Ђорђем Радиновићем и његовим сарадницима о економском развоју, претходним и планираним пројектима у општини Стара Пазова, где је нагласио да очекује „да једна проактивна општина попут Старе Пазове спремно одговори на ове циљеве секретаријата да свака општина у наредних годину дана припреми по 10 готових предлога пројеката за екстерно финансирање“.

„Ја сам већину сремских општина већ обиша и пренео им планове и циљеве секретаријата на чијем сам челу да се у наредних годину дана ради на припреми по 10 пројеката у свакој општини који би били спремни за екстерно финансирање“, изјавио је секретар Бјелић и додао да је у ову кампању кренуо још пре два месеца и да свуда преноси исту поруку да општине припреме по 10 пројеката у наредних годину дана који би били финансирани из екстерних извора, по пет из области економског развоја, два из области заштите животне средине и три из области социјалне заштите, здравства и образовања.

Секретар Бјелић је изнео оцену да општине немају готове предлоге пројеката, али да ће покрајинска администрација у наредном периоду интезивно радити на отклањању свих препрека и помоћи колико год је могуће општинама како у области припреме пројеката, тако и у области регионалног развоја и саме комуникације покрајинског и локалног нивоа.

Председник општине Ђорђе Радиновић оценио је ову посету и радни састанак као веома добар почетак сарадње покрајинског и локалног нивоа, те додао да ова општина већ има одређен број припремљених пројеката, као и оних на којима се ради припрема документације и да ће Стара Пазова спремно дочекати овај циљ секретаријата.