Одржани састанци делегације Војводине са представницима немачких, аустријских и хрватских регија

Током боравка на Европској недељи региона и градова у Бриселу чланови делегације Војводине, имали су низ билатералних састанака са представницима више европских региона са којима Војводина има потписане протоколе о сарадњи, као што су немачке покрајине Баден-Виртемберг и Хесен и аустријска покрајина Штајерска, Осјечко-Барањска жупанија, као и састанак са Руис Калавером, директорком Сектора за Западни Балкан у Генералном директорату Европске уније.

Чланови делегације Војводине су на састанцима у представништвима ових региона у Бриселу изложили приоритете Покрајинске владе који се односе на бржи економски развој, развој пољопривреде и усмереност на улагања у слабије развијене општине у Војводини.

У разговорима, чланови делегације су наишли на потврду саговорника да се ради о областима у којима је могуће унапређивати постојећу сарадњу. На свим састанцима разматрана је и могућност размене студената ради стручног усавршавања.

Као најважнија ствар, која Војводину чини добрим примером у региону, па и у Европи, јесте однос према националним мањинама и неговање високог степена мултиетничности, сложили су се саговорници на овим састанцима.

У Мисији Републике Србије при Европској унији, у Канцеларији Војводине у Бриселу, делегације Покрајинске владе и Скупштине АП Војводине представили су потенцијале Војводине на пријему организованом за представнике регија, градова и привреднике који су заинтересовани за улагање у Војводини.