Одржан састанак са представницима Заједничког већа општина Вуковар из Хрватске

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић, заједно са својим сарадницима, примио је у понедељак, 13. марта 2017. године, представнике Заједничког већа општина из Вуковара (ЗВO), Хрватска, и начелнике општина Ердут и Борово, а које је предводио председник овог већа Драган Црногорац.

На састанку, где је у име Покрајинске владе присуствовао и подсекретар Покрајинског секретаријата за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу  Небојша Војновић, као и саветник председника Покрајинске владе, Горан Лазовић, било је речи о успостављању сарадње између Покрајинске владе и Заједничког већа општина из Вуковара у Хрватској, а разматране су и постојеће заједничке активности на прекограничним пројектима који се реализују.

Обе стране сложиле су се да постоје теме и потенцијали за наставак и проширење ове сарадње у будућности, а које су од значаја за грађане са обе стране границе.

Поред председника ЗВО, састанку су присуствовали и Зоран Баћановић, начелник општине Борово, Рајко Лукић, председник одбора за привреду Заједничког већа општина из Вуковара, затим Југослав Весић, начелник општине Ердут, као и Бојана Орсић из Предузетничко развојног центра  општине Ердут.