Брисел: Састанак са представницима Корушке (Аустрија)

На темељу партнерства у оквиру Европске недеље регија и градова која ће бити одржана у октобру 2018. у Бриселу, те на досадашњој сарадњи, у просторијама Представништва ЕУ канцеларије Корушке у Бриселу, одржан је састанак између директорке Мартине Ратингер и шефа Канцеларије АПВ у Бриселу Срђана Мачкића.

У фокусу састанка било даље интензивирање односа између АПВ и Корушке, посебно у области пољопривреде и туризма. Истакнуто је задовољство досадашњом сарадњом на нивоу канцеларија у Бриселу, али и потреба да се та сарадња пренесе на остале инситуције две блиске регије. Директори бриселских канцеларија су искористили прилику да упознају једни друге са актуелностима у обе регије, те су разменили становишта о даљем повезивању у циљу регионалног развоја. У том контексту су разматране активности које АПВ има у оквиру Скупштине европских регија (АЕР), однсоно Корушка у оквиру Алпско-јадранске неформалне мреже.
 
У начелу је договорен састанак представника две регије на највишем нивоу током Европске недеље регија и градова у Бриселу, која ће се одржати од 8. до 11. октобра 2018, а на којој ће АПВ и Корушка наступити заједно са још осам европских регија уједињени под називом „Европа прилика“.